Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

БИЗНЕС БЕЗ БУХАЛКИ

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) пусна в уеб-страницата си в ИНТЕРНЕТ новия си информационен бюлетин. В него са оповестени финансовите резултати на всички застрахователни компании у нас за първите девет месеца на тази година. На електронния адрес на браншовата организация освен тези показатели може да се намери и информация за проектите, с които се е ангажирала АБЗ. Най-важният от тях е образователна програма, която ще бъде осъществена съвместно с Британския съвет в София. Предстои също браншовата организация да регистрира съдебно новите си шефове, които бяха избрани на общото й събрание в края на октомври. В понеделник се очаква да се проведено и първото заседание на управителния съвет на АБЗ.

ДЗИ пусна през тази седмица нова медицинска застраховка. Тя може да бъде закупена от всички, без възрастови ограничения. Териториалният обхват на застраховката е целият свят - без България, и страната на постоянното местожителство на застрахования. Партньори на ДЗИ в предлагането на този продукт са Интер Партнер и Акса Асистънс Груп. С тяхна помощ ще се извършва и заплащането зад граница за оказаната на застрахованото лице помощ при пътуване. Застрахованото лице заплаща само първите 30 щ. долара от всяка щета свързана с медицински разходи, което всъщност е неговото самоучастие, обясниха експертите на ДЗИ.

В началото на седмицата (20.11) паневропейският алианс Юреко (Eureko B.V.) обяви създаването на Юреко Глобъл Асет Мениджмънт (EGAM) със седалище в Амстердам. Новата компания ще съчетава бизнеса по управление на активите на Банко Комерсиал Португес (BCP) и Акмеа Холдинг (AGI). Това си намерение двете финансови институции обявиха още през юли тази година, но едва сега създаването на компанията става факт. Юреко Глобъл Асет Мениджмънт ще излезе на пазара до две години, съобщават от финансовия алианс, като Банко Комерсиал Португес ще й предостави своя застрахователен бизнес, а Акмеа Холдинг - всичките си дейности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във