Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Обществени поръчки

МВР дава 4.3 млн. лв. за самолетни билети

Рекордна за държавната администрация поръчка на самолетни билети е обявило Министерството на вътрешните работи. Оглавяваното от Веселин Вучков ведомство е заявило, че иска да сключи тригодишен договор с туроператор. Бюджетът за поръчката над 4.3 млн. лева. Толкова голям търг досега не е обявяван, тъй като институциите, включително и МВР, подписваха предимно едногодишни контракти. Например през тази година полицията ползваше услугите на "България ер", за което плати 1.32 млн. лева. Любопитно е и друго - въпросните 4.3 млн. лв. ще покрият нуждите само на една част от звената във вътрешното ведомство. Дирекция "Международни проекти" например е обявила отделен конкурс за целта, чийто бюджет е 1.2 млн. лева, а Главна дирекция "Гранична полиция" се договори през октомври с "Атлас Травелс" за осигуряването на самолетни билети срещу малко над 3 млн. лева.

 

София въвежда е-мониторинг

Обществена поръчка за изграждане на Информационна система "Управление и контрол на обществените поръчки, концесиите, търговете, конкурсите и договорите" е обявила Столичната община. Проектът ще струва 620 хил. лв. и трябва да бъде реализиран за 16 месеца. Идеята е системата да позволи постоянен онлайн мониторинг на всички тези ключови процеси, свързани с изразходването на публични средства. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 8 януари.

 

Армията и "Булгаргаз" търсят застрахователи

Министерството на отбраната е обявило конкурс за избор на компания, която да направи застраховки "Злополука", настъпила при или по повод изпълнение на служебните задължения на военнослужещите в Българската армия и на цивилните лица, "Гражданска отговорност“, "Щети на имущество" и "Професионална отговорност". Полиците трябва да са със срок на действие от 1 март 2015  до 29 февруари 2016-а. За целта са предвидени близо 200 хил. лв., а срокът за кандидатстване е 5 януари.

"Булгаргаз" ЕАД също иска да застрахова служителите и имуществото си за период от една година. За това начинание компанията е предвидила 214 хил. лева. Документи на кандидатите ще се приемат до 18 декември.

 

Дават 6.2 млн. лв. за храна на бежанците

Държавната агенция за бежанците ще даде над 6.2 млн. лв., за да осигури храна за лицата, търсещи международна закрила у нас до края на следващата година. С парите ще бъдат купени хляб, хлебни и тестени изделия, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, пресни плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви (за които са предназначени над една четвърт от парите), пиле, пилешки разфасовки и яйца, бебешки и детски храни, както и други продукти. Доставките ще се извършват в центровете за настаняване в столичните квартали "Овча купел", "Враждебна" и "Военна рампа", в Харманли, с. Баня и с. Пъстрогор. За поръчката може да се кандидатства до 5 януари. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във