Банкеръ Daily

Кабинетът одобри

27 млн. за нова болница в Ямбол и 20 млн. лв. за училищни автобуси

Министерският съвет одобри на днешното си заседание допълнителни разходи в размер на 20 000 000 лв. по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 г. за закупуване на училищни автобуси. Целта е да се улесни достъпът до образование на децата и учениците в задължителна училищна възраст, в чието населено място няма училища.

Със средствата ще бъдат подменени част от 860 - те училищни автобуса, закупени през периода 2005-2008 г., които са отпаднали или предстои скоро да отпаднат от транспортните схеми за превоз на ученици.

На днешното правителствено заседание бяха отпуснати и  27 млн. лв. за построяването на на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в Ямбол.

"Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" сега представлява един павилион. Това е една от хилядите сгради, започнати и недовършени навремето. Но сега държавата ще осигури нужните средства", каза премиерът Бойко Борисов. 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подчерта, че се предлага да бъде увеличен капиталът на болницата в Ямбол за периода 2019-2021 г. с парични вноски в размер до 27 млн. лева. Увеличението на капитала ще стане чрез издаване на нови акции след извършване на парични вноски, съответно - за тази година вноската ще е 8,1 млн. лева, през 2020 г. - 13,5 млн. лева, 2021 г. - 5,4 млн. лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във