Банкеръ Daily

Управление и бизнес

120 туроператори искат подкрепа за неосъществени пътувания

Общо 120 са постъпилите заявления по схемата за получаване на безвъзмездни средства за възстановяване на дължими суми към клиенти за неосъществени пътувания, съобщиха от Министерството на туризма. Общата сума на заявената подкрепа е в размер на 23 581 763.17 лева. Най-ниската заявена подкрепа е на стойност 1699.20 лв., а най-високата възлиза на 2 214 979 лева.

Приемът за заявления за кандидатстване приключи на 20 юли. Това е втората мярка, осигуряваща възможността на туроператорите да възстановят  дължимите суми към клиентите по нереализиран туристически пакет в периода от 1 март 2020 г. до 31 декември същата година вследствие на възникналата епидемия от COVID -19.

Мярката представлява държавна помощ под формата на преки безвъзмездни средства с общ прогнозен бюджет от 16 491 711.63 лева.
Процесът по оценка на заявления започна на 21 юли 2021 г., като продължителността ще зависи от времето за оценка на всички постъпили заявления и срока за процедиране на искания за отстраняване на нередности и/или непълноти във връзка с подадените документи за участие при спазване на пропорционалния принцип на разпределение на финансовия ресурс.

Комуникацията с кандидатите на етап оценка ще се извършва посредством Системата за управление на националните инвестиции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във