Банкеръ Daily

Управление и бизнес

12 екипа на жандармерията ще охраняват денонощно наводнените села

По четири екипа на жандармерията ще охраняват денонощно всяко от трите пострадали при наводненията села в Карловско – Каравелово, Богдан и Слатина. Това обяви пред репортери служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджие. Той участва в проверката за незаконна сеч в горите над наводнените населените места. Инспекцията се извършва съвместно от МВР, Министерството на земеделието, прокуратурата и външни експерти.

"Нямаме сериозни сигнали до момента за случаи на кражби или повреждане на имущество, но сме длъжни да предотвратим това да се случи и правим всичко възможно", увери Демерджиев. Екипите ще останат на място до приключването на работата по разчистването и до завръщането на хората в домовете им.

Силовият министър отбеляза, че държавата ще направи всичко в рамките на правомощията си, за да помогне на пострадалите. И обеща, че този път ще бъде направено повече, отколкото при други бедствия, случвали се до момента. "Ще използваме всички законови механизми в рамките на всяко едно министерство. Нека като приключим, да направим равносметка и да видим дали държавата се е справила по-успешно с този процес спрямо предходните. Аз вярвам, че това ще е така", допълни той.

Демерджиев подчерта, че се проверява изключително внимателно какво се е случило и ще бъде търсена отговорност на всички, чиито действия може да имат връзка с наводненията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във