Банкеръ Daily

Свят

Зукърбърг изгуби три позиции в списъка на милиардерите

Основателят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг загуби 16 млрд. долара, след като в четвъртък акциите на социалната мрежа отбелязаха рекорден срив с около 20%. Така той падна в класацията на агенция Блумбърг на най-богатите хора. 

Сега богатството на Зукърбърг се оценява на 70,6 милиарда долара. Преди това той бе на трето място с капитал от 86,5 милиарда долара. Сега той е на шесто място, между собственика на търговската марка Зара, испанския текстилен магнат Амансио Ортега, който е на пето място със 73,4 милиарда долара, и мексиканския милиардер Карлос Слим, който е на седмо място с 62,4 милиарда долара. 

По информация на "Файненшъл таймс" драматичният спад на акциите е изтрил 120 млрд. долара от стойността на една от най-скъпите компании на Уолстрийт..

В сряда Фейсбук съобщи, че ръстът в продажбите на дигитална реклама и ръстът на потребителите на мрежата е започнал да се забавя през второто тримесечие на 2018 г. Според шефовете на компанията, включително Марк Зукърбърг, тенденцията едва ли ще се подобри в близко бъдеще, особено на фона на разходите на компанията за подобряване на сигурността и защитата на потребителите на социалната мрежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във