Банкеръ Daily

Свят

Зеленски: Украинското единство не може да бъде разбито с лъжи

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова съгражданите си да бъдат внимателни и да не вярват на фалшиви новини, предаде "Укринформ". 

Той даде пример с фалшива новина за масирана руска ракетна атака в Украйна, която е изплашила много хора. Зеленски посочи, че украинците не трябва да вярват на конспиративните теории, разпространявани от анонимни източници, от руски пропагандатори или от представители на властта в Москва.

По думите му има случаи, когато медийните оръжия могат да постигнат повече от конвенционалните. Той обаче бе категоричен, че независимо от това какви ракети и артилерия използва Русия, тя няма да успее да пречупи единството на страната или да я отклони от пътя й.

"Украинското единство не може да бъде разбито с лъжи или сплашване, фалшива информация или конспиративни теории", подчерта Зеленски в традиционното си обръщение към украинците.
   
Междувременно стана ясно, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е наредил руските войски в Украйна да засилят действията си, за да попречат на украинската армия да извършва ракетни удари в Донбас и други региони.

Шойгу е издал нареждането си при инспекцията на руските войски, след като изслушал докладите на началниците на Южното и  Централното командване на силите в Украйна.

От Киев разпространиха информация, че украинската армия е нанесла успешни удари срещу повече от 30 военно-логистични центрове на руските сили, ограничавайки настъпателните им способности. Въпреки това киевските власти отчетоха възобновяване на руските операции в Донбас след относителното затишие, след като руските войнци превзеха Северодонецк и Лисичанск.

Facebook logo
Бъдете с нас и във