Банкеръ Daily

Свят

Зеленски със съкрушителна преднина пред Порошенко

Зеленски и Порошенко

Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски в навечерието на втория тур на президентските избори изпреварва своя конкурент, сегашния държавен глава Петро Порошенко, с 47 процента. Това показват публикуваните днес резултати от допитване, проведено от Киевския институт по социология, съобщи ТАСС.

Според изследването, което е проведено от 9 до 14 април, Зеленски получава подкрепата на 72.2% от решилите да гласуват, а Порошенко ще подкрепят 25.4 на сто. При това 2.4% са отговорили, че ще отидат да гласуват, но с невалидни бюлетини.

По време на изследването са анкетирани 2004 души от 129 населени пункта във всички региони на Украйна. Вероятността за грешка не надвишава 3.3 на сто.

Сравнението с данните от допитването, проведено от социологическата група "Рейтинг" преди една седмица, показват, че през последните дни подкрепата за Зеленски леко се е повишила, а броят на готовите да подкрепят Порошенко е намалял. Преди една седмица сред решилите да гласуват подкрепата за Зеленски е била 71%, а за Порошенко - 29 на сто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във