Банкеръ Daily

Свят

Зеленски: Русия се подготвя да бомбардира Одеса

Русия се подготвя да бомбардира Одеса. Това заяви във видеообръщение във Фейсбук украинският президент Володимир Зеленски. "Руснаците винаги са посещавали Одеса, винаги са изпитвали само гостоприемство в Одеса, само искреност. А сега какво? Бомби срещу Одеса? Това ще бъде военно престъпление, това ще бъде историческо престъпление", каза той.

"Украинци, ние вече сме спечелили своето бъдеще, но все още се борим за настоящето си. Това е много важно. Борим се за това къде ще бъде границата. Между живота и робството. И това не е само наш избор. Гражданите на Руската федерация правят същия избор в момента - между живота и робството. Днес. Утре. През следващата седмица. Това е времето, в което все още е възможно да се победи злото без непоправими загуби", подчерта Зеленски. И добави, че украинците искат мир.

"Граждани на Русия, за вас това е борба не само за мир в Украйна. Това е борба за вашата страна - за най-доброто, което тя е имала. За свободата, която сте видели. За богатството, което сте почувствали. Ако сега мълчите, по-късно от ваше име ще говори само бедността и само репресиите ще ѝ отговорят. Не мълчете", заяви още държавният глава на Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във