Банкеръ Daily

Свят

Зеленски призова Русия да върне на Украйна всеки милиметър от контрола върху границата й

Победителят на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде да се разбере, че е възможно да се търси компромис в отношенията с Русия при условие, че "бъде върнат" на Киев контролът върху границата му, предаде ТАСС.

"След всяко "довиждане" задължително идва "добър ден". Дълго мислих за "многото общо" между Украйна и Русия. Реалността е, че от "общото" ни е останало само едно - държавната граница. 2295 километра и 400 метра "общо", написа днес Зеленски на профила си във Фейсбук. Той призова Русия да върне на Украйна контрола "върху всеки милиметър" от границата и подчерта, че само тогава двете страни ще могат да продължат да търсят "общото".

Зеленски каза също, че забраната за износ на петролни продукти, опростяването на процедурата за издаване на руски паспорти на жителите на част от Луганска и Донецка област, задържането на украински моряци след инцидента в Керченския проток "нито на йота" не улесняват уреждането на спорните въпроси между двете страни, съобщи РИА Новости. Той отбеляза, че такива отношения със сигурност няма как да бъдат наречени братски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във