Банкеръ Daily

Свят

Зеленски посети зоната на бойните действия в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски посети днес зоната на бойните действия в Донецка област, където обеща на военнослужещите реални действия за привеждане на армията в съответствие със стандартите на НАТО, предаде ТАСС.

"Не на думи, а на дела ще се приближаваме към стандартите на НАТО. Постоянно ще се развиваме и ще укрепваме боеспособността си", каза президентът пред войници по случай Деня на въоръжените сили на Украйна.

Зеленски заяви, че за него е било от особена важност да дойде в зоната на бойните действия и да се срещне с военнослужещите преди срещата на върха на нормандската четворка в понеделник в Париж. Непрекъснато работим за връщането на мира в страната и целият свят вижда, че го постигаме по дипломатически път, но повярвайте ми, много по-лесно е да се водят преговори, когато усещам вашата сила и подкрепа", подчерта украинския президент.

Зеленски отбеляза също високото ниво на бойна готовност на украинските военни и обеща, че "след постигането на мир никой няма да забрави за по-нататъшното развитие на силната и боеспособна украинска войска".

Facebook logo
Бъдете с нас и във