Банкеръ Daily

Свят

Заводът на "Рено" в Москва ще произвежда москвичи

Московският завод на "Рено" ще се върне към производството на легендарния модел "Москвич". Това съобщи в личния си блог кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС. По думите му основен технологичен партньор за възраждането на автомобилния завод "Москвич" ще стане "Камаз". Отначало ще се произвеждат стандартни автомобили, а в бъдеще ще се премине и към електромобили.

Активите на "Рено"в Русия вече са собственост на руската държава, съобщи руското министерство на индустрията и търговията. "Подписани са споразумения за прехвърляне на руски активи от групата "Рено" на Руската федерация и правителството на Москва", се казва в изявление на министерството. Акциите на завода "Рено Россия" са на 100 процента предадени на управата на Москва, а делът на "Рено" в "Автоваз", възлизащ на 67,69 на сто, - на института НАМИ. Останалите акции в "Автоваз" държи "Ростех".

Сделката е станала възможна след одобрение от страна на руската Федерална антимонополна служба. От "Рено" уточняват, че са си запазили опция в бъдеще отново да изкупят акциите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във