Банкеръ Daily

Свят

Заводът на Pfizer в Белгия възстановява работа на пълна мощност

Единственият завод за производство на ваксината на "Пфайзер" срещу КОВИД-19 в ЕС възстановява работата на пълна мощност. Това съобщиха медии в Белгия, след като преди седмица от завода в Пурс, северно от Брюксел, предупредиха за временни затруднения.

Предвижда се натрупаните закъснения да бъдат наваксани и държавите от ЕС да получат заявените количества до края на март. Уточнява се, че заради настройка на поточните линии производството е било намалено с осем на сто.

Медиите отбелязват, че междувременно от френския производител на лекарства "Санофи" са предложили да включат свои заводи в усилията за добиването на ваксината на "Пфайзер" и така за първи път съперници на този пазар ще си сътрудничат. Ваксината, разработвана от "Санофи", все още не е одобрена в ЕС, макар да е една от предварително избраните от Европейската комисия. Очаква се тази ваксина да бъде готова не по-рано от края на годината, което открива възможността производствените мощности да бъдат използвани за ускоряване на добивите на "Пфайзер". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във