Банкеръ Daily

Свят

Заподозряха Обама, че стои зад сблъсъците в Шарлотсвил

Депутат от щатския парламент в Айдахо разпространи конспиративна теория, че бившият президент Барак Обама е дирижирал сблъсъците на расова основа в Шарлотсвил, Вирджиния като част от заговор за отстраняването на президента Доналд Тръмп, съобщи изданието The Hill.

Републиканецът Браян Золинджър е публикувал във Фейсбук историята, че Обама и други видни демократи като Джордж Сорос и губернаторът на Вирджиния Тери Маколиф са организирали сблъсъците в Шарлотсвил. "Не казвам, че е вярно, но е напълно възможно", написа Золинджър във Фейсбук.

Теорията гласи, че Обама е създал "щаб" за борба с администрацията на Тръмп и случилото се в Шарлотсвил е част от този план.

Пред издания в Айдахо Золинджър е казал, че може би е сгрешил като е публикувал теорията, но е настоял, че тя е напълно вероятна.

В Шарлотсвил след сблъсъци между националисти и антирасисти, автомобил се вряза в протестиращи срещу крайнодесните активисти и загина жена. Тръмп бе подложен на унищожителни критики, защото заяви, че за случилото се са виновни и двете страни в конфликта.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във