Банкеръ Daily

Свят

Започват дела за изобразяване на Макрон като Хитлер

Френският президент Еманюел Макрон.

Прокуратурата във френския  град Тулон започна дело във вторник заради билборд, на който президентът Еманюел Макрон  е изобразен като Адолф Хитлер, съобщава местното радио France Bleu. Разследването е мотивирано, като подозрение за клевета.

Подобен плакат се появи в град Сейн-Сюр-Мер. Френският лидер бе изобразен от лявата страна на плаката в кафява военна униформа. Дясната страна имитира знамето на Третия райх. На червения фон е надписът "Подчинявай се. Ваксинирай се." В кръга вместо свастика се появява абревиатурата  на партията на Макрон "Република, напред!". 

Разследването е поверено на отдела за сигурност на полицейската префектура Тулон. Това е вторият път през последната седмица, в който Макрон е изобразен като Хитлер. През последния уикенд билборд на път в южната част на страната показа големи снимки на Макрон и редица други политици с характерните черни хитлерови мустаци.

Според регионалния вестник Var-Matin, карикатуристът е местен активист, известен с подобни прояви от миналото. По този начин той искал да се подиграе на задължителната ваксинация за здравните работници. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във