Банкеръ Daily

Свят

Започнала е процедура по отнемане на лиценза на превозвача "Беса Транс"

Министерството на транспорта на Република Северна Македония е започнало процедура по отнемане на лиценза на фирмата за автобусни превози "Беса Транс", в чийто автобус загинаха най-малко 45 души, в това число и 12 деца, на автомагистрала "Струма". Това съобщава агенция МИА, като цитира ресорният министър Благой Бочварски. Превозвачът е извършвал международен превоз без този автобус да е имал лиценз, уточнява министърът.

Изгорелият автобус не е бил регистриран от страна на превозвача съгласно член 11, алинея 5 от Закона за пътнически превоз и автобусът не фигурира в електронната база данни на министерството на транспорта и съобщенията.

Министерството на транспорта и съобщенията на съседната страна, заедно с другите държавни институции и българските власти, продължават работата по установяване на всички причини за трагедията. 

Вече са започнали процедурите по анализа на ДНК за установяване самоличността на загиналите. Това е съобщил министърът на вътрешните работи на Република Северной Македонии Оливер Спасовски. После останките на загиналите ще бъдат транспортирани в Скопие. Организацията и разходите ще бъдат поети от държавата, отбелязва Спасовски.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във