Банкеръ Daily

Свят

Започна гласуването на сънародниците ни в САЩ

Секция в САЩ (Сн. bgvoice)

Започна гласуването на сънародниците ни в Съединените щати. Там са разкрити общо 58 избирателни секции - с 23 повече от изборите през април.

Във Вашингтон секцията отвори в 7.00 часа местно време – 14.00 часа българско. В първия половин час около 20 души дадоха своя глас, предава кореспондентът на Българското национално радио.

Гласоподаватели споделиха, че не е имало проблем с машините и че подаването на вота е минало плавно.

Първият гласувал заяви, че не е участвал на вота през април и това, което се случило след изборите тогава, го е накарало да подаде своя глас днес. Други гласували посочиха, че основните въпроси за тях са здравеопазване и образование.

Точно в 14 часа българско време затвориха изборните секции в Оукланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. Техните изборни книжа са приети и потвърдени от ЦИК, съобщиха от МВнР.

Това бяха първите две изборни секции, започнали работа в изборния ден зад граница. Припомняме, че българските граждани чужбина могат да упражнят правото си на глас в 782 секции в 68 държави.

Министерството на външните работи изразява своите благодарности към българските общности в чужбина, които се включиха и оказаха неоценима помощ за подготовката и организацията на вота зад граница.

До 14 часа в Босилеград в Сърбия са гласували към 200 човека на парламентарните избори в България, съобщи Александър Димитров, сътрудник на БТА и председател на сдружение "ГЛАС" - Босилеград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във