Банкеръ Daily

Свят

Запис уличава Заев в намеса в работата на съда

На пресконференция в централата на ВМРО-ДПМНЕ депутатът Антонио Милошоски пусна нов аудиозапис, който му бил даден от анонимен източник, съобщава вестник "Нова Македония". Аудиозаписът и доставеният материал сочат груба намеса на изпълнителната власт в съдебната власт, както и решаващия контрол на изпълнителната власт върху работата на прокуратурата, заяви Милошоски. Според опозиционния депутат от материала можело да се види, че Заев през цялото време бил в тясно и близко сътрудничество с тогавашния специален прокурор Катица Янева, която очевидно без него не е могла да взима решения или да постъпва според своето мнение.

В интервю за портала Прес 24 на обвиненията реагира лидерът на СДСМ Зоран Заев.

"Антонио Милошоски пуска някои мои разговори, от които ясно се вижда защо бе важен законът /за прокуратурата/. В пуснатите записи коментирам решението на Върховния съд да не бъдат гледани делата от Специалната прокуратура след юни 2017 г., положение, с което делата щяха да паднат, ако не бе гласуван законът за държавната прокуратура", заяви Заев, цитиран от "Независен весник". ВМРО-ДПМНЕ се закопа, пуска записи на разговори от времето, когато всички знаеха, че делата на Специалната прокуратура бяха под заплаха, заявил Заев.

Милошоски знае новия закон, той, Никола Груевски и Християн Мицкоски знаят, че по делата ще бъдат произнесени присъди въз основа на получените доказателства. Спасени са доказателствата, спасени са делата, само престъпността на ВМРО-ДПМНЕ не е спасена, заявил Заев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във