Банкеръ Daily

Свят

Заместникът на Джонсън ще решава да се променя ли карантината

Доминик Рааб

Британският външен министър Доминик Рааб, който ще ръководи британското правителство, докато премиерът Борис Джонсън е в интензивно отделение, ще вземе решение дали карантинните мерки във връзка с коронавируса да бъдат променени. Това заяви днес министър Майкъл Гоув, цитиран от Ройтерс.

Гоув изтъкна, че в понеделник обявеното преразглеждане на карантинните мерки няма да бъде отложено заради отсъствието на премиера Джонсън.

Взимането на решение "няма да бъде отложено. Това решение ще бъде взето колективно от членовете на кабинета, а последната дума ще е на външния министър", изтъкна Гоув.

На британският премиер Борис Джонсън, който прекара нощта в интензивно отделение, след като преди дни даде положителна проба за коронавирус, му е бил подаден кислород, но не е поставен на респиратор, заяви пред радио Би Би Си Гоув, предаде Франс прес.

"Работата на правителството ще продължи. Премиерът е в сигурни ръце с брилянтен екип в болницата "Сейнт Томас". Фокусът на правителството ще продължава да е следване на насоките и плановете на премиера, за да се гарантира, че ще победим коронавируса и страната ще се справи с това предизвикателство", каза Рааб в кратко изявление за медиите.

Междувременно министърът на британския кабинет (Minister for the Cabinet Office) Майкъл Гоув се е самоизолирал, след като тъй като член на неговото семейство е проявил симптоми на Covid-19, съобщи телевизия ITV, цитирана от Ройтерс.

Майкъл Гоув, който е един от най-високопоставените членове на правителството на премиера Борис Джонсън, продължава да работи, съобщи британската телевизия.

Самият Гоув също е посочил, че макар и в самоизолация, той ще продължава да работи и потвърди, че министърът на външните работи на Обединеното кралство Доминик Рааб ще бъде отговорен за вземането на решения за всякакви допълнителни ограничителни мерки, целящи овладяване на вирусната епидемия. От 2017 г. постът, който Гоув заема, е равностоен на вицепремиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във