Банкеръ Daily

Свят

Заловеният в Германия сирийски терорист се самоубил

Сирийският имигрант Джабер Албакр, който бе заподозрян в планиране на бомбен атентат срещу летище в Берлин, се е самоубил в килията си в предварителния арест в Лайпциг, съобщи правосъдното министерство на провинция Саксония, цитирано от Ройтерс.

Според разследването 22-годишният Албакр, който е пристигнал в Германия миналата година, е подготвял нападение, съпоставимо с тези, в които през ноември в Париж бяха убити 130 души, а през март в Белгия - 32-ма.

"Вечерта на 12 октомври 2016 г. Джабер Албакр, който бе заподозрян в планиране на тежко нападение, отне живота си в ареста в Лайпциг", се казва в изявление на сайта на министерството.

Правосъдното министерство на Саксония добавя, че ще даде повече подробности на пресконференция в Дрезден днес в 09.00 ч по Гринуич.

Сайтът "Шпигел онлайн" съобщи, че Албакр е бил под постоянно наблюдение в ареста в Лайпциг, тъй като е представлявал висок риск от самоубийство. Засега не е ясно как е успял да се самоубие. Според източници на ДПА сириецът се е обесил.

Албакр бе задържан в понеделник, след като сирийски бежанци го завързаха в апартамента си в Лайпциг и се свързаха с полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във