Банкеръ Daily

Свят

Загиналите в мината в Сибир са 52-ма, няма повече оцелели

Общият брой на загиналите вследствие на аварията в сибирската мина за въглища е 52 души, включително шестима спасители, съобщи ТАСС, като цитира източник от службите за екстремни ситуации.

В началото имаше информация, че жертвите са 11, после за 14, а сега вече за над 50.

"По предварителни данни в мината не са останали живи. Загиналите са 52-ма, включително служители на спасителната служба", съобщава източникът на агенцията.

Трима спасители са загинали при неуспешен опит да бъдат изведени 35 души, останали блокирани в мината, съобщи вчера губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов. Спасителните служби не са успели да установят контакт с хората, озовали се в капан. Министерството на гражданската отбрана съобщи също, че е загубен контакт с няколко членове на спасителните екипи.

Общо 239 миньори бяха спасени от мина "Листвяжная", като над 49 от тях имаха нужда от болнично лечение, добави губернаторът.

Взривът е бил на дълбочина от 250 метра. Според заместник-генералния прокурор Дмитрий Демешин става дума за експлозия на метан.

От днес в Кемеровска област е обявен тридневен траур.

Руският президент Владимир Путин изказа съболезнования на роднините на жертвите и предложи подкрепа на оцелелите и опечалените семейства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във