Банкеръ Daily

Свят

Заев в спор за канабиса с опозиционната кандидат-президентка

Зоран Заев

Наистина е жалко, че Гордана Силяновска Давкова е позволила на ВМРО-ДПМНЕ да й пише постовете във Фейсбук. Професорката трябваше да се информира преди да позволи на партията да поставя въпроса дали правителството е подкрепило 15 стартъпи и дали са били открити поне 15 нови работни места. Това написа премиерът на Северна Македония Зоран Заев за поста, който кандидатът за президент на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска Давкова публикува във Фейсбук във връзка с изявлението на Заев, че 15 компании са получили лиценз за производство на марихуана с медицински цели, съобщава скопският вестник "Вечер".

Заев посочва, че през 2018 г. агенцията по заетостта е подкрепила 1191 бизнес начинания на граждани, които са използвали мярката самонаемане. От тях 509 са млади хора. Не 15, а 509, написа Заев във Фейсбук. 424 млади земеделци, а не 15, получиха подкрепа да започнат собствен бизнес, да инвестират в производство или да купят механизация чрез грантове от по 10 000 евро, посочва премиерът. А фирмите, които произвеждат медицински канабис, освен че помагат на тежко болни хора, дават работа на 300 граждани в цялата държава - цифра, която само ще се увеличава, посочва Заев.

Призовавам я да погледне смиреността и спокойствието на само едно дете, което се бори с епилепсия, когато приема лекарството от масло от канабис. Да не говоря за помощта, която тези лекарства оказват при справяне с други болести, отбеляза премиерът.

Питам се какво имат Силяновска и (лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн) Мицкоски против новите 26 хиляди работни места в нашата страна, какво имат против инвестициите, против развитието на земеделието и против ръста на БВП? И накрая - какво имат против здравето и против употребата на канабис за медицински цели, е написал Заев във Фейсбук, пише вестник "Вечер".

Facebook logo
Бъдете с нас и във