Банкеръ Daily

Свят

Заев: Шансовете за излизане от блокадата се вдигат след изборите

Смятам, че шансовете за излизане от блокадата (на присъединителните преговори с ЕС) ще се увеличат с 50 процента след изборите. И в България, и в Северна Македония имаме избори. Политиците са много специфични, но ние продължаваме с разговорите, имаме теми пред двете страни и съществува решение, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев на откриването на срещата на върха за Западните Балкани на "Икономист", която се провежда в хибриден формат днес в Скопие, съобщи МИА.

Решението между Северна Македония и България, подчерта Заев, ще бъде силно послание за окуражаване на целите Западни Балкани, тъй като това, което се случва в Черна гора, Косово или където и да е било, има влияние върху всички останали.

Вярвам, че съществува решение и имам опит в намирането на много решения през изминалите четири години. Лично вярвам, че до края на тази година е възможно решение, заяви Заев.

Продължаваме да работим. Продължаваме с нашия път, първо с приятелство, чрез което ще получим много. И двете страни сме членки на НАТО, а миналата година ЕС прие решение за начало на преговорите. Ние сме горди от всичко, което се случва, независимо от това, че имаше пандемия, каза Заев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във