Банкеръ Daily

Свят

Заев и Ципрас се разбраха за "Северна Македония"

Зоран Заев и Алексис Ципрас

Република Северна Македония е името, за което се договориха македонският премиер Зоран Заев и гръцкият му колега Алексис Ципрас. Договорът между двете страни ще бъде подписан от двамата премиери през уикенда, вероятно в събота в Преспа, на гръцка територия, съобщиха гръцките медии, цитирани от БГНЕС.

Все пак всичко ще стане по-ясно след днешния телефонен разговор между двамата министър-председатели, който гръцките медии коментират като изключително важни.

Медиите написаха: "Днес скопският проблем приключи", "Северна Македония е договореното име".

Според кореспондента на МИА в Атина, след като бъде договорено окончателно споразумението, гръцкият министър-председател се очаква да информира първо президента на страната, а след това и лидерите на политическите партии.

По отношение на подписването на договора, поради препълнената програма на двамата премиери и депутатите през следващите дни, медиите в Гърция коментират, че по време на уикенда, вероятно в събота, би могло Зоран Заев и Алексис Ципрас да се срещнат в Преспа, на територията на Гърция, и да официализират това, което днес ще договорят по телефона. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във