Банкеръ Daily

Свят

Забраниха на турските медии да отразяват убийството на руския посланик

Съд в Анкара забрани на средствата за масово осведомяване да отразяват разследването на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

Съдебното решение е било взето в отговор на искане на прокуратурата в Анкара.

Забраната се отнася по-конкретно за разпространение на видеозаписи от местопрестъплението, а също на сведения за заподозрени лица. Тя ще важи до приключване на разследването.

Полицаят Мевлют Алтънташ, който извърши убийството, успешно е издържал изпита за работа в охраната на президента Реджеп Ердоган, заяви междувременно сестра му Сехер, която даде показания в полицията. Брат й обаче не бил назначен на работа, защото няма натрупан стаж. "Те (Алтънташ и приятелят му С.) издържаха в Анкара изпита, за да работят като охранители на президента. Но като офицери от полицията те бяха работили по-малко ог година, затова не можеха да станат телохранители на президента", поясни Сехер, цитиран от в. "Хюриет".

Тя разкри, че семейството не било много религиозно, но по време на обучението му в полицейската школа брат й се променил и започнал да се моли по пет пъти на ден. "Той пиеше алкохол, ние никога не сме го карали да чете Корана или да се отдава на молитви. Ние не сме такова семейство. На него му промиха мозъка и той започна да страни от нас. Казват, че ние сме го възпитали по подобен начин, но ние не правихме това. Той не знаеше арабски език", разказа сестрата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във