Банкеръ Daily

Свят

Забраняват излизането от домовете в почивните дни в големите градове на Турция

От полунощ на 17 април до 19 април в Турция ще има забрана за излизане от домовете в големите градове на страната в рамките на борбата срещу разпространението на коронавируса, съобщават световните агенции.

Решението за това е взето на заседание на кабинета и бе огласено от президента Реджеп Тайип Ердоган. Взето е решение и занапред в рамките на борбата с пандемията при нужда ще се прибягва до въвеждане на полицейски час през почивните дни в края на седмицата. Целта на това е да се предпазят от опасността от вируса милиони граждани, които, привлечени от хубавото време през почивните дни, ще изпълнят улици, паркове, места за пикник и крайбрежни райони.
Ердоган обяви, че от установяването до лечението на болните от коронавирус в Турция може да се реагира бързо, тъй като страната не изпитва недостиг от гледна точка на болници, легла в интензивни отделения, лекари, помощен медицински персонал, материали, лекарства. Ще продължи и безплатното раздаване на защитни маски на гражданите.
Вече се работи по изграждането на още две големи болници с по 1000 легла в Йешилкьой и в Санджактепе в Истанбул. Срокът за завършването им е 45 дни. .

Facebook logo
Бъдете с нас и във