Банкеръ Daily

Свят

За Тръмп инфраструктурната програма на Байдън е "план за разрушение на Америка"

Бюджетните предложения на президента на САЩ Джо Байдън за развитие на инфраструктурата представляват "план за унищожение на Америка". Такова мнение е изразил бившият държавен глава Доналд Тръмп.

"Докато всички вие спахте, радикално настроенните демократи изработиха план, който ще остане известен като комунистическия план за унищожение на Америка на стойност 3.5 трлн. долара. Това законотворчество е атака срещу нашия народ, общността и американската мечта", подчертава републиканецът.

Според него, реализацията на подобен план ще доведе до повишение на данъците и цените на много ежедневни стоки. "Америка, ограбват те на дневна светлина. Събуди се!", заключава Тръмп.

Американският Сенат одобри с 69 гласа при 30 против плана за развитие на инфраструктурата на страната на обща стойност над 1.3 трлн. долара. Документът бе  съгласуван от Белия дом и група сенатори от двете партии. Проектът  предвижда 110 млрд. долара да се заделят за строителство на мостове и пътища, 11 млрд. долара са за програма по транспортна безопасност. Още 39 млрд. долара са планирани за модернизация на обществения транспорт.

Сенатът одобри с 50 гласа при 49 против в сряда пакет с бюджетни предложения за 2022 финансова година, която започва на 1 октомври, в размер на 3.5 трлн. долара. Документът предвижда данъчни облекчения за производителите, използващи възобновяеми източници на енергия, както и реализация на програма от облегчения за достъп до висше образование. Предвижда се и увеличение на разходите за здравеопазване, образование и опазване на околната среда.

За приемането на документа са гласували членовете на управляващата Демократическа партия, а против - републиканците.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във