Банкеръ Daily

Свят

За първи път в Южна Корея има повече оздравели, отколкото новозаразени

Южна Корея съобщи за първи път от началото на епидемията от коронавируса в страната за повече оздравели, отколкото нови случаи на зараза, предаде Ройтерс.

Южнокорейските Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщават днес за 110 нови случая на зараза, което е по-малко в сравнение със съобщените вчера 114 случая на зараза. Така общият брой на заразените достигна 7979, а смъртните случаи нараснаха с три до общо 70. Съгласно разпространените данни оздравели са 177 души, които са били изписани от болници, където са били държани в изолация.

Първият случай на зараза в Южна Корея беше потвърден официално на 20 януари.

Според данни на Ройтерс в Германия има 2745 случая на зараза с новия коронавирус. Петима души са починали.

В Австрия заразените с новия коронавирус вече са 428, предаде ТАСС. Един човек е починал досега, а четирима са се излекували.

Правителството на Естония въведе извънредно положение заради пандемията от коронавируса. То ще действа до 1 май 2020 г., предаде ТАСС.

В Чехия има 117 случая на зараза, като половината от тях са в Прага. От вчера в страната действа извънредно положение заради коронавируса.

Първи случай на новия коронавирус беше регистриран в Кения, предадоха световните агенции. Става дума за кенийска студентка, върнала се от САЩ през Лондон, посочва Франс прес.

В Габон има един заразен, който неотдавна се е върнал от Бордо във Франция. В Гана заразените станаха двама. Става дума за хора, пътували до Турция и Норвегия, предаде ДПА.

В 15 африкански страни има потвърдени случаи на зараза с новия коронавирус.

В Сингапур има 187 случая на зараза. Страната успя да ограничи епидемията благодарение на взети драстични мерки.

В Тайланд има 75 случая на зараза, а един човек вече почина.

Казахстан съобщи днес за два първи случая на зараза. Става дума за казахстанци, идващи от Германия, предаде ТАСС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във