Банкеръ Daily

Свят

За часове се утроиха болните от коронавирус в Гърция

В Гърция нараства броят на заразените с новия коронавирус, като случаите са разпръснати по цялата територия на страната. Специалистите очакват в следващите дни броят на засегнатите да се увеличи. За часове броят на пациентите с COVID-19 в Гърция достига 31, като 21 са заразените само от една туристическа група, пътувала в последните дни до Израел, предава БНР.

Издирват всички лица, с които са били в контакт след завръщането им в Гърция. Предполага се, че са над 400 души. Още десетки са случаите със съмнение за COVID-19.

"Няма нужда от паника, спазвайте предписанията на лекарите", призоваха от гръцкото министерството на здравеопазването.

В три области в южната ни съседка затвориха всички училища. Започнаха да затварят и университетите. Препоръчва се болните, които имат симптоми на зараза, да не посещават болници, а да се свържат незабавно с Центъра за реакция и контрол на инфекциозните заболявания.

В град Амалия, където днес бяха регистрирани два случая на COVID-19, обезлюдяха улиците. Хората се страхуват да отидат дори до най-близкия магазин за продукти. От туристически кораб с 2000 пасажери властите позволиха само на 300 души да слязат на остров Корфу след проверка за вируса.

"В следващите дни очакваме увеличение на случаите", предупреждават специалисти. Прилагат се извънредни мерки срещу разпространение на заразата в цялата страна, съобщават от правителството в Гърция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във