Банкеръ Daily

Свят

Windows 11 излиза на пазара на 5 октомври

Операционната система Windows 11 ще  бъде достъпна за потребителите на 5 октомври. Това съобщиха от корпорация Microsoft.

"На 5 октомври 2021 година собствениците на компютри с инсталиран Windows 10 ще могат безплатно да преминат на Windows 11, а в продажба ще бъдат пуснати компютри с вече инсталиран Windows 11", се казва в прессъобщението от компанията.

Очаква се, че ползвателите на всички устройства, на които е възможен преход към обновената операционна система, ще могат да го направят в средата на 2022 година. Microsoft ще обезпечи поддръжката на Windows 10 до 14 октомври 2025 година. Следващото обновление на тази версия на Windows се очаква през същата година.

Microsoft представи Windows 11 през юни. Създателите са обновили дизайна на операционната система: изменено е менюто "Старт", което сега ще бъде разположено в централната част на екрана. Добавени са и редица други новости.

Едно от нововъведенията е възможността да се използват в Windows 11 приложения за Android. Разработчиците от Microsoft ще го тестват в следващите няколко месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във