Банкеръ Daily

Свят

Вучич: В момента няма решение за Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в момента няма никакво предложение за трайно решение на косовския проблем и че ще информира сръбския народ, когато ще има какво да предложи, съобщи сайтът МКД.

Каквото и да направим, трябва да отидем на референдум. Каквото и да променяме и по какъвто и да било начин, каквито и да бъдат конституционните промени, които ще направим, трябва да отидем на референдум, заявил Вучич пред журналисти.

Президентът каза, че всеки ден се бори да получи нещо по-добро и повече от онова, което е било преди. "На дневно ниво се борим да спасим нещо и да имаме нещо от Косово и Метохия. Всички, които ме критикуват, знаят колко съм прав", заяви Вучич и призова политическите си противници да не лъжат нито себе си, нито него, нито народа с възможни решения за косовския въпрос.

Белградският вестник "Политика" съобщи днес, че президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи най-вероятно още веднъж ще се срещнат това лято. Според неофициални източници следващата тройна среща с Федерика Могерини би могла да се състои на 25 юли. Епилогът на разговорите би трябвало да бъде постигане на всеобхватно споразумение между Белград и Прищина през първата половина на идната година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във