Банкеръ Daily

Свят

Вучич: Сърби и гърци винаги са един до друг, когато е тежко

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на президента на Гърция Прокопис Павлопулос за подкрепата от Гърция за териториалната цялост и суверенитета на Сърбия, както и за европейския й път, и заяви, че и Сърбия ще подкрепя териториалния интегритет на Гърция и няма да променя позицията си по въпроса за Кипър, предаде Танюг.

Вучич, който пристигна на двудневно официално посещение в Гърция, подчерта, че двете страни се подкрепят в политически план и във всички международни организации и институции и добави, че двата народа са били един до друг винаги, когато е било най-тежко.

Вучич изтъкна, че двустранните отношения са много добри и отново е поставен въпросът за увеличение на търговския обмен, както и че все повече сръбски туристи посещават Гърция, както и гърци - Сърбия.

Сръбският президент благодари за подкрепата от Гърция за териториалната цялост и суверенитета на Сърбия, която, както изтъкна, винаги ще подкрепя териториалния интегритет на Гърция.

"Ние сме подписали Конвенцията за морско право и в съответствие с това ще подкрепяме интегритета на Гърция навсякъде, както го направихме за Кипър, и тази позиция е непроменена", заяви Вучич.

Facebook logo
Бъдете с нас и във