Банкеръ Daily

Свят

Вучич се ваксинира с китайска ваксина

Сръбският президент Александър Вучич се ваксинира днес срещу коронавирус в селцето Рудна Глава край източния град Майданпек, предаде Танюг.

Вучич бе имунизиран с китайската ваксина "Синофарм".

Влизайки в пункта за ваксинация, той поднесе букет цветя на доктор Анита Репеджич, която му постави ваксината.

В разговор с медиците президентът се информира за процеса на ваксинация в Рудна Глава.

Рудна Глава е най-голямото село в община Майданпек с около 2000 жители. Преди няколко дни Вучич обяви, че ако новата партида китайска ваксина Синофарм пристигне в понеделник, във вторник ще отиде в Рудна Глава да се ваксинира.

Вчера в Сърбия пристигна пратка от половин милион дози Синофарм.

Досега в страната са ваксинирани над 2,6 милиона граждани, над 1 милион от тях вече са получили две дози ваксина.

Нова партида китайска ваксина срещу COVID-19 пристигна в Сърбия. Тя бе посрещната на летището в Белград от премиера Ана Бърнабич и китайския посланик Чън Буо.

Бърнабич изрази благодарност за ваксините като посочи, че те са израз на доброто партньорство между Китай и Сърбия. Благодарение на новите доставки масовата ваксинация в страната продължава без прекъсване и това е от голямо значение за овладяване на епидемията, подчерта премиерът.

Чън Буо каза, че в момента в Китай също тече мащабна кампания за ваксинация и вътрешното търсене на ваксини е огромно. Въпреки това, воден от идеята за общност на споделена съдба, Пекин ще продължи да допринася за изграждането на имунна бариера срещу вируса в останалите страни, включително Сърбия.

До момента Сърбия е получила общо четири партиди китайска ваксина на компанията „Синофарм“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във