Банкеръ Daily

Свят

Вучич не е решил дали ще се кандидатира за втори президентски мандат

Президентът на Сърбия Александър Вучич все още не е взел  решение дали да се кандидатира за втори президентски мандат. Това казва самият той в интервю по телевизия "ТВ Прва".

"Ще ви кажа искрено, не съм уверен. Ние ще вземем решение, и аз лично ще участвам в кампанията, в която ще се боря за това, политиката, която ние сега водим, да получи продължение, което да доведе страната ни до резултати към 2025 година, както ние го обещахме на гражданите на Сърбия. Това ще зависи  от факта, кой и как ще се кандидатира.  Второ, никой не знае какво ще предприеме към  този момент  криминалният контингент, какво ще направят техните външни помощници. Вие виждате колко пари се инвестират в средствата за масова информация, за кампанията на ненавист против мен, и аз не искам да нанеса щети на партията, на която съм лидер. Аз не съм толкова глупав, че да не умея да чета допитванията до избирателите, ще видим резултатите от тях и ще вземем решение", казва сръбският лидер.

Плановете са парламентарните и президентските избори в Сърбия да се проведат през пролетта на 2022 година. Вучич подчертава, че целта на неговата партия ще бъде постигане на пълна победа на всички равнища на управление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във