Банкеръ Daily

Свят

Вучич: Капацитетът на сръбските болници е на изчерпване

Когато притокът на пациенти в болниците е по 200-300 на ден, капацитетите са на изчерпване. Очаквам този брой да продължи да се увеличава, а капацитетите са на изчерпване. Моля хората да не се сърдят, когато някой се опита да им каже да отидат на определено място, а не на това, което биха искали, каза президентът на Сърбия Александър Вучич, който днес е на посещение в Ниш.

Следващите 10 дни са от ключово значение, съдбата ни по отношение на коронавируса се решава до 20 април и сега дисциплината на гражданите е най-важна, каза той, цитиран от Танюг.

Надявам се, не прогнозирам, че преди края на месеца ще отменим извънредното положение, добави президентът.

Гражданите на Ниш от самото начало са под удара на големия и опасен неприятел, но въпреки жертвите, с дисциплината си нишлии успяват засега да му се противопоставят, Каза Вучич.

Той изтъкна, че всяка седмица държавата изпраща защитни облекла, материали, не рядко и респиратори, голям брой маски и друго медицинско оборудване.

С доставената днес помощ има достатъчно материали за цяла южна Сърбия, каза той и посочи, че тези пратки не са само за Ниш, а също за Лесковац, Вране, Пирот, Топлице, за местните болници, които трябва да имат всичко необходимо.

Същевременно вестник "Новости" съобщи, че тригодишно дете в Ниш е заразено с коронавирус и е прието в Детската клиника в града. Засега състоянието му е стабилно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във