Банкеръ Daily

Свят

Втората среща Тръмп - Ким ще е в края на февруари

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в интервю от вчера, че изпраща екип, за да подготви следващата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Тя ще се състои някъде в Азия в края на февруари, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизионния канал "Фокс нюз" Помпео посочи, че КНДР се е съгласила срещата да се състои в края на февруари.

"Ще го направим някъде в Азия", каза той. "Изпращам екип натам. Те се отправят натам, за да положат основите на това, което се надявам да бъде съществена стъпка към пътя, водещ не само към премахването на ядреното оръжие от (Корейския) полуостров, но и към по-светло бъдеще за севернокорейския народ", добави Помпео.

Той обаче не посочи мястото на срещата. Миналата седмица Виетнам заяви, че не е бил уведомяван за дата и място за възможна среща Тръмп - Ким, но изрази увереност, че е в състояние да посрещне подобно събитие.

Преди две седмици официални представители и дипломати заявиха, че Виетнам има силно желание да приеме срещата, а два източника заявиха пред Ройтерс. че Ханой се готви да посрещне държавна визита на Ким.

Сингапур, където Тръмп и Ким се срещнаха през юни, както и Банкок също се обсъждаха като възможни места за планираната среща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във