Банкеръ Daily

Свят

Встъпването в длъжност на Байдън ще е под надслов "Обединена Америка"

Джо Байдън

Встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще бъде под надслов "Обединена Америка", съобщи ръководителят на Комитета по встъпване в длъжност на президента Тони Алън, цитиран от Асошиейтед прес.

"Тази тема отразява тръгването на страната по нов път, който да изцери душата на Америка, да обедини страната и да проправи пътека към по-светло бъдеще", се казва в съобщението на комитета.

След полагането на клетва Байдън, новоизбраната вицепрезидентка Камала Харис и съпрузите им ще положат венец на гроба на Незнайния воин в националното гробище в Арлингтън, където към тях ще се присъединят бившите президенти Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън и съпругите им.

Междувременно новоизбраният президент на САЩ  реши да номинира Уилям Джоузеф Бърнс за следващ директор на Централното разузнавателно управление. 64-годишният Уилям Бърнс е бил посланик на САЩ в Русия от 2005 до 2008 г. и е бил заместник-държавен секретар по политическите въпроси между 2008 и 2011 г.

Ако номинацията на Бърнс бъде потвърдена, то той ще стане първият началник на външното разузнаване на САЩ, който идва от Държавния департамент.

"Бил Бърнс е изключителен дипломат с десетилетен опит на световната сцена, който пази американците и страната ни сигурна и безопасна. Той споделя моята дълбока вяра, че разузнаването трябва да е аполитично и че отдадените на разузнаването професионалисти заслужават нашето уважение и благодарност", обясни Байдън. 

 

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във