Банкеръ Daily

Свят

Всеки ден в ЕС от ковид умират 1600 души

Всеки ден в ЕС от ковид умират 1600 души, съобщи днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изказване пред Европейския парламент.

Днес наблюдаваме "пандемия на неваксинираните", добави тя. По нейните думи е необходимо да бъдат разбрани причините на хората, които избягват да се ваксинират, и те да бъдат убедени да променят решението си.

Има нужда от подсилващи дози за имунизираните, разполагаме с достатъчни количества ваксини, посочи председателят на ЕК. Тя настоя при решенията си за пандемията държавите от ЕС да се водят от науката.

Съгласуването на действията между държавите в ЕС е от ключово значение, отбеляза в изказването си председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. По неговите думи ЕС трябва да се справи с колебанията на неваксинираните и да противодейства на дезинформацията като последна необходима стъпка за овладяването на пандемията.

Фон дер Лайен и Мишел започнаха изказванията си в пленарната зала на ЕП в Страсбург с израз на съболезнования за автобусната катастрофа в България тази нощ, в която загинаха и бяха ранени граждани на Република Северна Македония.

Facebook logo
Бъдете с нас и във