Банкеръ Daily

Свят

Всеки четвърти с Ковид в САЩ е дете

Всеки четвърти разболял се от COVID-19 в САЩ е дете, като дялът на заразените непълнолетни продължава да расте, достигайки вече 26,8% от общия брой на новите случаи, съобщи Си Ен Ен.

Данните са на Американската академия по педиатрия. При тези условия американските лекари настояват родителите да са ваксинирани, за да предпазят поне по този начин децата от зараза, защото опасността се е увеличава значително с началото на новата учебна година и възобновяването на редовното обучение.

"Ако искате да защитите деца, особено тези, за които все още не е налична ваксина (под 12 години), трябва да ги обградите с ваксинирани хора - учители, училищен персонал, всички останали", цитира изданието директора на Националния институт по алергични и инфекциозни болести Антъни Фаучи.

През седмицата от 26 август до 2 септември в САЩ са регистрирани 251 781 нови случая на COVID-19 при деца. Това е повече от една четвърт от общия брой нови случаи за същия период - 939 470. През предишните две седмици заразените деца са били около 22%.

От началото на пандемията в САЩ досега според университета "Джонс Хопкинс" са открити над 5 милиона случая на заразяване на деца с новия коронавирус, което е 15,1% от общия брой на заразените - над 40 282 милиона случая. Общо 650 661 души са починали. Страната е на първо място в света и по двата показателя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във