Банкеръ Daily

Свят

Все повече пациенти в интензивните отделения във Франция

Броят на пациентите с коронавирус в интензивните отделения във френските болници продължава да нараства, засилвайки натиска за налагането на нови рестрикции, предаде Ройтерс. Броят на пациентите с КОВИД-19 в реанимация постоянно се увеличава, откакто бе регистриран минимум на 7 януари - 2573. Вчера те бяха 4791, спрямо 4766 предишния ден, по данни на министерството на здравеопазването.

Броят приближава пика, регистриран през ноември, макар че миналата пролет, когато Франция въведе първия локдаун, беше регистриран пик от над 7000, припомня Ройтерс. Най-големият брой хоспитализирани в интензивно отделение бе регистриран на 16 ноември - 4903, по време на втората вълна на епидемията, отбелязва Франс прес.

Решението на правителството да остави училищата отворени е поставено под въпрос поради нарастващия брой на случаите на ковид сред учениците и съпротивата сред учителите, които заплашват със стачка.

Испания вчера обяви, че ще изисква от хората, пристигащи по сухопътен маршрут от Франция, да покажат отрицателен тест за коронавирус.

Правителството се опитва да ускори ваксинацията - Франция очаква да получи 3 милиона дози тази седмица, достигайки 4 милиона седмично след месец, заяви по радио Европа 1 заместник-министърката на икономиката Аниес Пание-Рюнаше. По данни на министерството на здравеопазването над 7,7 милиона французи са получили поне една доза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във