Банкеръ Daily

Свят

Военни самолети бомбардират райони в Алепо

Сирийската опозиция съобщи за въздушни удари и боеве в покрайнините на Алепо, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Военни самолети бомбардират райони, завзети вчера от сирийските бунтовници, най-вече в западните и южни покрайнини на града, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека.  Сирийски активисти информираха за въздушни удари и артилерийски обстрел в райони, близо до Алепо.  

Тази сутрин бунтовници са бомбардирали западни квартали на града, държани от правителствените сили, при което са пострадали най-малко шестима души.

Междувременно бе съобщено,че Русия е отворена за сътрудничество с партньори, включително и със САЩ, по всички аспекти от разрешаването на сирийската криза. Това се казва в коментар на постоянния представител на страната при ООН Виталий Чуркин, предава РИА Новости.

„Русия е отворена към предложения за сътрудничество с партньори, включително САЩ, по всички аспекти от разрешаването на сирийската криза. Въпреки това едно такова сътрудничество може да се случи изключително на основа равноправност и съблюдение на принципа на отговорното отношение към своите задължения“, се казва в съобщението. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във