Банкеръ Daily

Свят

Воден ад в Югозападна Германия

Най-малко трима души, включително един пожарникар, са загинали в наводнения, предизвикани от лошото време и проливните дъждове в Югозападна Германия, предаде ДПА, позовавайки се на градските власти и полицията. В Швебиш Гмюнд, провинция Баден Вюртемберг, се предполага, че са загинали пожарникар и човек, когото той се е опитвал да спаси. Един човек е загинал в подземен паркинг във Вайсбах. От вътрешното министерство на провинцията засега не могат да потвърдят информацията за броя на жертвите.

Наводнения са резултат от проливните дъждове, които се изляха в неделя в южната част на Германия.

В помощ на пострадалите са включени всички оперативни служби. Около седем хиляди служители, сред които такива на пожарните и полицейските служби, са мобилизирани за справяне с последиците от наводненията. Целта им е да "предотвратят най-лошото и да ограничат щетите", заяви министърът на вътрешните работи на провинцията Томас Щробл, който изрази съболезнования на близките на жертвите.

На свой ред от полицията определиха случващото се като "природна катастрофа" и съобщиха за "хиляди получени сигнали за бедстващи граждани".

Порой от вода и кал пометоха всичко по пътя си, обръщайки автомобили и откъсвайки цели дървета. Първите етажи на много къщи са наводнени, отнесени са пътища.

Такава картина се наблюдава в почти всички общини на провинция Баден-Вюртемберг, но най-тежко е положението в Браунсбах.

Баден-Вюртемберг е разположена е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн. Главният град на провинцията е Щутгарт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във