Банкеръ Daily

Свят

Властите в Ухан коригираха данните за жертвите на COVID-19, има 50% ръст на починалите

Китайските власти съобщиха за нови 26 заразени с коронавирус, но за нито един смъртен случай за последните 24 часа, предаде ТАСС. От новите случаи 11 са на предаване на заразата на местно ниво, а 15 са хора, които са се прибрали от чужбина.

Досега в Китай бяха регистрирани 1549 заразени, дошли от чужбина, като от тях 670 вече са оздравели. Властите съобщават и за 1038 души, които са заразени, но без симптоми, като за последното денонощие новите такива случаи са 66.

Същевременно днес кметството на град Ухан, където се появи за първи път епидемията в края на миналата година, коригира данните за жертвите и те се увеличиха с 1290, предадоха световните агенции. Това води до общ брой от 4632 починали заразени в най-населената страна в света.

В съобщение на кметството се казва, че някои пациенти са починали у дома си, тъй като не са могли да бъдат приети в болници. Ето защо те са били отчетени едва сега, тъй като досега статистическите данни взимаха предвид само починалите в болници. С това само в Ухан жертвите стават 3869, което е 50-процентно увеличение.

Броят на заразените в града също е коригиран към завишаване с 325 души до 50 333. За цял Китай броят на заразените надхвърля 80 000 души.

Вчера френският президент Еманюел Макрон заяви пред в. "Файненшъл таймс", че има неясни неща в управлението на епидемията в Китай и че има очевидно неща, които са се случили и които хората не знаят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във