Банкеръ Daily

Свят

Визитата на Радев в Испания завършва днес с полет с изтребител

Визитата на президента Румен Радев в Испания завършва днес с демонстративен полет на изтребител и посещение на стадиона на "Реал" (Мадрид).

Държавният глава първо ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване (CLAEX) във военновъздушната база в Торехон де Ардос, близо до Мадрид. След инструктаж и представяне на изтребителя Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските военновъздушни сили държавният глава ще има демонстративен полет на този боен самолет. 

Румен Радев ще награди с "Почетен знак на Президента на Република България" 14-о Крило от испанските военновъздушни сили - целият екип от пилоти, механици и други, който е бил в България два месеца по-рано тази година като част от аеротактическия отряд "Стрела", охраняващ българското въздушно пространство. От името на 14-о Крило наградата ще получи подполковник Хесус Саласар, командир на аеротактическия отряд "Стрела".

Президентът ще посети и Оперативния център на Южното командване на НАТО. Там ще има кратко представяне от генерал-лейтенант Фернандо де ла Крус Карабака. 

Последен етап от визитата е централата на футболния клуб "Реал" (Мадрид) на стадион "Сантяго Бернабеу" в испанската столица. Румен Радев ще има среща с Флорентино Перес, президента на клуба с най-много титли в историята на Шампионската лига.

След това президентът и оглавяваната от него делегация, в чийто състав са първата дама Десислава Радева и министърът на външните работи Теодора Генчовска, ще отпътуват за България. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във