Банкеръ Daily

Свят

Висш служител на Северна Корея отпътува за Ню Йорк

Високопоставен представител на севернокорейския режим ще отпътува за Ню Йорк през Пекин, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейската национална информационна агенция Йонхап.

Предполага се, че Ким Йон Чхол, бивш началник на севернокорейското разузнаване, който сега отговаря за отношенията с Юга, ще проведе разговори за подготвяне на среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп.

Ким Йон Чхол пристигна днес в китайската столица със севернокорейски пътнически самолет. Той има билет за полет на китайска авиокомпания от Пекин до Ню Йорк утре.

Първоначално е било предвидено Ким Йон Чхол да отпътува днес за Вашингтон. През деня обаче той ще има разговори на летището на Пекин с представители на китайските власти, каза източник на Йонхап, пожелал да запази анонимност.

Друг висш съветник на Ким Чен Ун пристигна снощи в Сингапур.

Ким Чхан Сон, де факто началник на кабинета на севернокорейския лидер, отпътува за Сингапур през Пекин снощи. 

Наред с това екип от американски правителствени служители, включително заместник-началникът на кабинета на Белия дом Джо Хагин, отпътува снощи от американската военновъздушна база Йокота в Япония за Сингапур, посочва Ройтерс.

Предвидено бе Тръмп и Ким Чен Ун да се срещнат на 12 юни в Сингапур. Президентът на САЩ отмени срещата, но впоследствие изпрати сигнали, че тя все пак може да се състои.

Facebook logo
Бъдете с нас и във