Банкеръ Daily

Свят

Високоскоростен влак се разби в Турция

Вискоскоростен турски влак се разби в надлез в Анкара и два вагона са се обърнали, съобщават местни медии, цитирани от Ройтерс.

Влакът се е ударил в локомотив, извършващ инспекция на релсите. Това заяви пред репортери на мястото на катастрофата губернаторът на Анкара Васип Шахин.

Седем души са загинали, около 40 са ранени.

Злополуката е станала в 6,30 ч местно време, когато скоростният влак потеглял от столицата Анкара към централната провинция Коня.

Прокуратурата в Анкара е започнала разследване във връзка с катастрофата на високоскоростен влак, съобщи Си Ен Ен Тюрк.

Катастрофата се е случила едва четири минути след потеглянето на скоростния влак при ж.п. гара, където той се е блъснал в локомотив, извършващ проверка на релсовия път. По време на катастрофата високоскоростният влак се е движел със скорост 80-90 км. Два от вагоните му са дерайлирали. На мястото на инцидента върху вагоните се е срутил надлез.

В района на злополуката са изпратени голям брой медицински, полицейски и спасителни екипи. Валията на окръг Анкара Васип Шахин също е пристигнал на мястото, за да се запознае с обстоятелствата около инцидента.

"Екипите ни веднага отидоха на мястото. Имаме 43-ма ранени, а четирима наши граждани са били извадени мъртви от останките", каза валията.

Към мястото са се стекли много хора, чиито близки са сред пътниците, за да получат сведения от властите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във