Банкеръ Daily

Свят

Visa и Yandex.Каса пуснаха услуга за незабавно трансфериране на заплатите през която и да е банка

Международната платежна система Visa и руската платежна услуга Yandex.Kassa пуснаха в Русия услуга за юридически лица, позволяваща им да превеждат заплатите на техните служители по картови сметки, разкрити в която и да е руска банка. Номерът на банковата карта може да служи като идентификатор за кредитиране на средства от трезора, съобщава в нарочно прессъобщение Visa. "Решението на Visa и Yandex.Каса ще предостави на организациите възможност да прехвърлят заплати във всяка руска банка, посочена от служителя, без да се налага да се генерират платежни нареждания, спестявайки на фирмите и институциите значително време, труд и пари. Предприятията също така вече не трябва да сключват няколко договора за изплащане на заплатите през различни банки", се казва още в прессъобщението. Според Оксана Коробкина, директор на търговския отдел на Yandex.Money,този проект ще допринесе за решаването на проблема с т. нар. "работно робство".

"Много работодатели имат служители, които искат да получават заплатите си в други банки, различни от обслужващите дадена фирма трезори. Досега това не бе удобно за бизнеса: преводите към картови сметки в други кредитни институции са скъпи за компаниите, платежните нареждания минават през разплащателната система само няколко пъти на ден. Новата услуга за изплащане на заплати от Yandex.Каса и Visa ще помогне за оптимизиране на тези процеси", посочила още Коробкина.

От своя страна ръководителят на продуктовия отдел на Visa Юрий Топунов е добавил, че новата услуга ще помогне на малкия и средния бизнес да оптимизира своите оперативни и финансови разходи. Ще се икономисат допълнителни разходи при създаване и изпращане на много платежни нареждания по сметки в други банки. За малкия и средния бизнес подобна процедура често води до трудности в резултат на ограничени счетоводни ресурси, а за по-големите юридически лица създава неудобства при обработката на платежни нареждания за голям по размер персонал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във