Банкеръ Daily

Свят

Видни лейбъристи призоваха Джереми Корбин да подкрепи втори референдум за Брексит

Видни фигури в Лейбъристката партия призоваха лидера Джереми Корбин да подкрепи втори референдум за Брексит, защото в противен случай се очаква Найджъл Фараж да спечели шокираща победа на евроизборите със своята нова партия, съобщи БНР.

Разтревожени депутати лейбъристи оказват натиск върху Корбин да промени позицията си преди 23 май, след като анкета показа, че бившият лидер на Партията за независимост, а сега лидер на новата партия "Брекзит" Найджъл Фараж е на път да спечели изборите за Европейски парламент.

Според данните партията "Брексит" се радва на 27% подкрепа в сравнение с 22% за Лейбъристката партия и само 15% за управляващата Консервативна партия.

Всичко това става на фона на упреците от страна на Либералдемократическата партия към други анти-Брексит партии, че отказват да се обединят и да излязат с общи кандидати за евродепутати.

Лейбъристите, които подкрепят втори референдум, са разтревожени от преговорите за Брексит, които Корбин води с правителството.

Според проучването на YouGov, ако Джеръми Корбин се споразумее с Тереза Мей за сделка по Брексит, ще последва още по-голям отлив за подкрепата за лейбъристие на евроизборите, а това означава минимум 10 процента преднина за партията на Найджъл Фараж. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във