Банкеръ Daily

Свят

Великобритания ограничава печалбите от зелена енергия

Великобритания ще ограничи приходите на производителите на енергия от възобновяеми източници, за да намали въздействието на непрекъснато нарастващите сметки за електричество за домакинствата. Това съобщава Bloomberg, като се позовава на свои източници.

Според агенцията, служители от Министерството на предприемачеството, енергетиката и индустриалната стратегия са разговаряли с редица компании от сектора за възобновяема енергия. Основната цел на тези срещи е била разработване на мерки за ограничаване на приходите, инкасирани от производителите на ток от ВЕИ. Амбицията е освободените средства да бъдат пренасочени в помощ на обикновените потребители.

Източникът отбеляза още, че плановете за ограничаване на доходите все още не са разработени и може да се променят. В същото време подробности по тези идеи все още не са известни, но с тези мерки правителството се опитва да защити домакинствата от нарастващите цени на енергията.

В началото на октомври The Independent писа, че повечето бизнеси във Великобритания казват, че разходите за електроенергия може да се повишат с 500% в близко бъдеще.

Преди това вестник The Guardian, позовавайки се на данни на медийния регулатор Ofcom, писа, че около 8 милиона британски домакинства се борят да се справят със сметките за телекомуникации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във