Банкеръ Daily

Свят

Великобритания: Не рушим икономиката заради коронавируса

Британското правителство не разбива икономиката с многомилиардните си схеми в помощ на бизнеса и работниците, тъй като и компаниите, и гражданите се нуждаят от подкрепа, за да оцелеят в коронавирусната криза. Това заяви днес министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Алок Шарма, цитиран от Ройтерс.

"Не мисля, че рушим икономиката", каза министърът пред Скай нюз. "Надявам се спадът, ако мога така да го нарека, и въздействието върху икономиката да бъдат краткосрочни", добави той.

"Това е глобален проблем, който засяга страни по целия свят, и ние предоставяме подкрепа, както всъщност и други правят за своите предприятия и своите граждани", подчерта Шарма.

Британски специалисти възнамеряват да обучат кучета да откриват новия коронавирус при заразени пациенти в опит да бъде спряно разпространението на пандемията, предава Франс прес.

Британската асоциация "Медикъл дитекшън догс" в сътрудничество с Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина си партнират в осъществяването на интензивна тренировъчна програма. Кучетата ще бъдат обучавани в продължение на шест седмици, за да могат да предоставят бърза и неинвазивна диагноза за заразените. Партньорските организации са влезли във връзка с британското правителство, за да разяснят как най-добрият приятел на човека може да се окаже ценен съюзник срещу пандемията.

Асоциацията "Медикъл дитекшън догс" вече има опит с обучението на кучета за откриването на заболявания, като рака, болестта на Паркинсон и някои бактериални инфекции. По същия начин кучетата ще бъдат дресирани да откриват Ковид-19. Те ще трябва да подушват образци, заразени с вируса, и да сигнализират за присъствието му. Освен това кучетата са много чувствителни към изменения на телесната температура и потенциално могат да дадат знак за нейни високи стойности.

Обучените четириноги ще могат да бъдат използвани за откриването на заразени с вируса пътници при пристигането им в страната или на други обществени места. Освен това кучетата ще могат да разпознават носителите на заразата, които още не са проявили нейните симптоми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във